Híreink

Híreink

17 2015-03

Spanyolország nagykövete Kiskőrösön

Nagy László, a Kunság-Szesz Zrt. vezérigazgatójának meghívására március 11-én Kiskőrösre látogatott Spanyolország nagykövete, José Ángel López Jorrin.

A felesége, Emma Hernández Landaeta asszony és kulturális tanácsosa, Antonio Pérez-Hernández kíséretében érkező nagykövet tiszteletét tette Kiskőrös polgármesterénél, Domonyi Lászlónál is. A baráti hangulatú beszélgetésen kiemelt témaként szerepelt a borászat, mely Spanyolország kulturális és gazdasági életében is kitüntetett helyet foglal el, s természetesen a kiskőrösi borok, melyekről elismerően szólt a nagykövet.

Itt tartózkodása során nagy érdeklődéssel tekintette meg Petőfi Sándor szülőházát és a múzeumot, ahol a gyűjtemény anyagában gyermekkori emlékeket felidéző tárgyakra bukkant.

Ezt követően a Kunság-szesz telepén tett üzemlátogatása során elámult a maga nemében a világon egyedülálló féldecis töltősor láttán, majd pálinkakóstolóval egybekötött ebéden vett részt, ahol a helyben készült tárcsán sült burgonyának adózott igen nagy elismeréssel.

Mivel a nagykövetnek és kíséretének a főtér felújítása miatt nem volt alkalma megcsodálni a belváros szépségeit, Domonyi László és Nagy László újabb invitálására örömmel mondott igent.

http://bacsmegye.hu/megye/kalocsa/spanyolorszag-nagykovete-kiskoroson.html

//Kiemelt termékeink

//Legfrissebb híreink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha első kézből szeretne értesülni újdonságainkról!