Híreink

Híreink

19 2015-04

Második lett a kiskőrösi Mátyás Pálinkaház a XVI. gyulai pálinkafesztiválon

A magyarországi főzdék összetett versenyét is a Gyümölcspárlat Bt. által működtetett tuzséri pálinka-manufaktúra nyerte, második helyen a Kunság-Szesz Zrt. által működtetett Mátyás Pálinkaház, a harmadikon a Bolyhos és Fiai Bt. végzett. A legeredményesebb bérfőzde címet a Trixon-B Kft. érdemelte ki.

Óriási eredmény, hogy a 2014-es Champion díj elnyerése után az idén az 511 pálinka versenyében a zsűri az ország második legjobb főzdéjének ítélte a kiskőrösi Mátyás Pálinkaházat! A Gyulai Pálinkafesztiválon a Mátyás Meggy és a Mátyás Írsai Olivér megkapta a legjobbnak járó Champion díjat.

A tuzséri pálinka-manufaktúra jonatánalma-pálinkája lett a IV. pálinka-világkupa győztese - tájékoztatta Lovász Sándor, a XVI. gyulai pálinkafesztivál főszervezője szombaton az MTI-t.

A legeredményesebb bérfőzető Váli János lett, akinek az irsai-ászár törkölypálinkája nyerte a legjobb hagyományos, erős pálinka címet. Gyenesei István feketerigó-ágyas feketeribiszke pálinkája lett a legjobb magánfőzött párlat, egyben ő érdemelte ki a legeredményesebb magánfőző címet is.

A Békés megye pálinkája címet az Éden-tó Szeszfőzde Bt. sajmeggy pálinkája nyerte el. Lovász Sándor és a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Zalai Mihály megegyezése értelmében egy évig ez a pálinka viselheti palackján a címet a kereskedelmi forgalomban.

A szakmai zsűri a külföldi nevezők körében Románia legjobb párlatának Dezső Tibor és Füstös Imre muskotály szőlő borpárlatát tartotta, Szerbia legjobb gyümölcspárlata a Dibonis Distillery - amely a tavalyi évhez hasonlóan idén is a világkupa összetett verseny győztese címet is elnyerte - ágyas almája lett, Karol Alaxa pedig a Szlovákia legeredményesebb versenyzője címet érdemelte ki.

A díjakat Zalai Mihály, Lovász Sándor és Lovassy György versenyigazgató adta át szombaton a gyulai Várkertben.

A versenyre több mint ötszáz pálinkát neveztek be, Magyarország mellett Örményországból, Romániából, Szerbiából, Abháziából és Szlovákiából is érkeztek minták.

 

http://bacsmegye.hu/megye/kalocsa/masodik-lett-a-kiskorosi-matyas-palinkahaz-a-xvi.-gyulai-palinkafesztivalon.html

//Kiemelt termékeink

//Legfrissebb híreink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha első kézből szeretne értesülni újdonságainkról!