Mátyás Pálinkaház

//Mátyás Cserszegi Fűszeres Szőlő Pálinka

Amikor a szőlő ízére és illatára gondolunk, akkor erre a pálinkára gondolunk. Harmonikus virágillata, visszafogott, üde és nektáros. Jól felismerhető muskotályossága érint meg minket először. Majd belekóstolva kis akácvirág és a szőlő bogyó és héj ízét érezzük, továbbra is a muskotályos jegyek kíséretében. Bársonyos utóérzetet hagy maga után és a szőlő íze a szánkban még sokáig velünk tölti az időt.



Zellerkrémleves szőlőpálinkával

Hozzávalók / 4 adag:

  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 1 közepes db zeller
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 l alaplé (húsleves alaplé vagy húsleves kocka)
  • 1 késhegynyi fehér bors (őrölt)
  • 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 0.3 dl Mátyás cserszegi pálinka
  • 10 dkg kruton (vagy pirított kenyérkocka)
  • 20 g mandula (tört, esetleg pirított is: a tálaláshoz)

Elkészítés:

  1. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  2. A zellert megtisztítjuk, és felkockázzuk.
  3. A hagymát 5 dkg vajon megpároljuk, ezután hozzáadjuk a felkockázott zellert, és azt is megpároljuk.
  4. Amikor a zeller is megpárolódott, hozzáadunk 1 evőkanál lisztet, felöntjük a húsleves alaplével, ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt fehérborssal, szerecsendióval, és felforraljuk.
  5. Amikor puhára főtt, az egészet összeturmixoljuk (kézi botmixerrel), hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még egyet forralunk rajta.
  6. Amikor elkészült, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pálinkát.
  7. Tálaláskor pirított kenyérkockát, aprított mandulát vagy zellerleveleket szórhatunk a tetejére.

//Kiemelt termékeink

//Legfrissebb híreink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha első kézből szeretne értesülni újdonságainkról!