Mátyás Pálinkaház

//Mátyás Birs Pálinka

Ha ezt a pálinkát kóstoljuk a fűszeres, virágos, citrusos gyümölcsre jellemző, markáns illatával vesz le a lábunkról. Íze erőteljes, birslekvárra emlékeztet, kissé fanyarkás, édes jellegek kerülnek előtérbe. Mint íze és illata hosszantartó emléket hagy maga után, igazán élvezhető karakteres ital.



A Mátyás Birs Pálinkát az alábbi koktélhoz ajánljuk:

Birspálinka koktél

Hozzávalók:

  • 4 cl birspálinka
  • 4 cl citromszörp
  • zúzott jég
  • szódavíz
  • citrom

Elkészítés: A zúzott jégre öntjük a pálinkát és a szörpöt, összekeverjük majd felöntjük szódavízzel. Citrommal díszítjük.



Mézes sütőtök-birslekvár pálinkával

Hozzávalók:

  • 40 dkg tisztított sütőtök
  • 40 dkg tisztított birs
  • 30 dkg méz
  • 1 dl Mátyás Birs Pálinka
  • 1 db citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:

  1. A felkockázott tököt és birsalmát a mézzel , a citromhéjjal és a citromlével együtt feltesszük főzni annyi vízben, amennyi épp ellepi.
  2. A pálinkát félidőben (15 perc) adjuk hozzá.
  3. 25-30 perc főzés (vagy amikor már a tök és a birs is megpuhult botmixerrel pürésítjük.
  4. Tovább ízesítjük 1 tk fahéjjal.
  5. Sterilizált üvegekbe töltjük, pár percre kupakjára fordítjuk.

//Kiemelt termékeink

//Legfrissebb híreink

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, ha első kézből szeretne értesülni újdonságainkról!