Ha ezt a pálinkát kóstoljuk a fűszeres, virágos, citrusos gyümölcsre jellemző, markáns illatával vesz le a lábunkról. Íze erőteljes, birslekvárra emlékeztet, kissé fanyarkás, édes jellegek kerülnek előtérbe.
Mint íze és illata hosszantartó emléket hagy maga után, igazán élvezhető karakteres ital.
A Mátyás Birs Pálinkát az alábbi koktélhoz ajánljuk:
Birspálinka koktél
Hozzávalók:
- 4 cl birspálinka
- 4 cl citromszörp
- zúzott jég
- szódavíz
- citrom
Elkészítés: A zúzott jégre öntjük a pálinkát és a szörpöt, összekeverjük majd felöntjük szódavízzel. Citrommal díszítjük.
Mézes sütőtök-birslekvár pálinkával
Hozzávalók:
- 40 dkg tisztított sütőtök
- 40 dkg tisztított birs
- 30 dkg méz
- 1 dl Mátyás Birs Pálinka
- 1 db citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
- A felkockázott tököt és birsalmát a mézzel , a citromhéjjal és a citromlével együtt feltesszük főzni annyi vízben, amennyi épp ellepi.
- A pálinkát félidőben (15 perc) adjuk hozzá.
- 25-30 perc főzés (vagy amikor már a tök és a birs is megpuhult botmixerrel pürésítjük.
- Tovább ízesítjük 1 tk fahéjjal.
- Sterilizált üvegekbe töltjük, pár percre kupakjára fordítjuk.